Kilpailun säännöt

Reitti

Reitti on yksi lenkki päivällä (6,706km) klo 7:00-19:00 ja kaksi lenkkiä (3,35 km kumpikin) yöllä klo 19:00-7:00.

Kisakeskukseen ei pääse käymään lyhyiden (3,35 km) yölenkkien välissä!

Reitin pituus on 6,706 km.

Lähtöalue

Lähtöalue pysyy samana koko kilpailun ajan. Kaikkien on oltava lähtöalueella lähtöhetkellä, kun lähtökello soi.

Lähtö

Jokainen kierros alkaa tunnin välein.

Lähtöilmoitus annetaan 3, 2 ja 1 minuuttia ennen lähtöä.

Kaikki lähtevät liikkeelle, kun lehmänkello soi.

Kierroksen aikana

Reitiltä ei saa poistua kierroksen aikana, paitsi luonnossa vessassa käyntiä varten. Lyhyiden lenkkien (3,35 km) välissä yöllä, älä mene wc:seen kilpailukeskuksessa!

Vain kilpailijat saavat juosta reitillä.

Ulkopuolinen apu ei ole sallittu kierrosten aikana. Jokainen kierros on suoritettava yhden tunnin sisällä, viimeinen kierros mukaan lukien.

Apuvälineitä, kuten kävelysauvoja, ei sallita.

Hitaampien juoksijoiden tulisi väistää nopeampia.

Ajanotto

Elektroninen ajanotto RFID (spiidi.net) ja GPS-seuranta (sportrec)

Voittaja / Tulokset

Voittaja on se, joka suorittaa yhden kierroksen enemmän kuin kukaan muu sallitussa ajassa. DNF-tulos tulee kaikille muille juoksijoille.

Jokaisen kilpailijan juoksema matka/kierrosten lukumäärä ilmoitetaan. Jos kukaan ei pysty juoksemaan yhtä kierrosta enemmän kuin muut, kilpailulla ei ole voittajaa.

Kilpailun loppu

Kilpailulla ei ole ennalta määrättyä päättymisaikaa

Huoltotiimi

Yksi huoltaja/ juoksija kerrallaan pääsee sisään kilpailukeskuksen rakennukseen. Näin vältetään liiallinen ruuhka kilpailukeskuksessa. Kilpailun alussa varaamme sisätilat VAIN juoksijoille heidän ollessaan kisakeskuksessa. Kun juoksijoita tippuu kilpailun aikana niin myös huoltajille riittää sisällä tilaa.

Vessat ja kilpailukeskuksen tilat

Tilat ovat pääasiassa juoksijoiden käytössä! Kun juoksijat ovat reitillä, niin kisakeskukseen voi tulla myös huoltajia.

Pakolliset varusteet

Klo 18:00 alkaen juoksussa on käytettävä lamppua ja heijastinliiviä. Tapahtuman aikana kilpailunjohtaja tiedottaa ajoissa liivin ja lampun käytöstä. Aamulla klo 8.00 voit lopettaa liivin ja lampun käytön.

Suositeltavat varusteet

Matkapuhelin ja pilli ovat suositeltavia varusteita. Hätätapauksissa soita kilpailunjohtajalle Juha Seppälälle 040 8353995 ja ensiapuun 040 687 7647.

Palkinnot

Kaikki saavat vanerisen osallistujamitalin.

Voittaja saa Silver kolikon jolla pääsee Suomen Satelliittikilpailun joukkueeseen vuonna 2024.

Voittaja saa uniikin ”pahantorjuja” vyön vihtiläisen sepän Simo Oksan takomana. Kakkoselle luvassa samalla teemalla kaulakoru.

Vihdin Jokikunnalla Ryönän tilan miehet löysivät 1970-luvun alussa vanhaa latoa purkaessaan Vanjoen rannalla merkillisen kuvion eräästä kivijalan osasta.  Isäntä Samuli Nissi kutsui paikallisen historianopettajan ihmettelemään kiveä, jonka pintaan oli uurrettu omalaatuinen ”tikku-ukon” kuva. Kivi nimettiin Pahantorjuja -kiveksi. 

Sitä, kuka, miksi ja milloin kuvion kiveen hakkasi, ei tiedetä. Kiveen hakatun kuvion uskotaan kulkeutuneen Vihtiin 1300-luvulla alueella liikkuneiden novgorodilaisten mukana. Samantapaisia kuvia seuraamalla päädytään kauas itään, aina Bysanttiin, Syyriaan ja Egyptiin, varhaiskristillisille ajoille, ensimmäiselle vuosituhannelle.

Pahantorjuja-kivi on nykyään nähtävillä Vihdin museossa, johon se siirrettiin yhteistyössä Museoviraston kanssa.