Visa Kivinen voitti Runoffin

Suomen Satelliittikilpailun ratkaisu venyi pitkäksi koska jouduimme keskeyttämään myrskyn vuoksi kilpailun syksyllä. Silloin oli jäljellä kolme juoksijaa: Anton Aro, Juha Jumisko ja Visa Kivinen.

Sain Lazarus Lakelta luvan järjestää näille kolmelle uusintakilpailun. Kävimme juoksijoiden kanssa keskustelua ja ajankohdaksi asettui huhtikuun loppu. Se ei ajankohtana määrittäisi koko kautta ja toisaalta hyvällä tuurilla on jo tarpeeksi keväistä.

Hyvä tuuri osui lopulta kohdalle ja kilpailuun osui aurinkoinen viikonloppu. Nyt paikan Tenneseehen ratkaisisi juoksijat eikä keli. Runoff järjestettiin alkuperäisen backyard idean mukaan minun omalta takapihalta käsin Vihdissä.

Kilpailu sujui hyvin. Aloitimme juoksun kauniissa illassa +17 asteessa joka kylmeni yöllä +1-2 asteeseen. Kirkas tähtitaivas valaisi juoksijoiden kulkua. Seuranamme oli sammakoita, lepakko, siili, kettu ja joutsenia.

Anton Aro jätti leikin kesken kierrokselta 17 hyvävoimaisena. Ilmeni että hänelle Runoff oli enemmän harjoitus kuin kilpailu. Vuoden 2023 tavoitteet ovat muissa kisoissa. Hienoa kun Anton lähti kuitenkin mukaan! Hän loi juoksijaporukkaan paljon lisää iloa ja auttoi muut pidemmille kierroksille.

Kierroksella 20 näytti tapahtuvan käänne. Visa oli oksennellut vähän aiemmin mutta hänen olonsa parani ja mentaalinen voittaja alkoi löytyä. Visa siirtyi kärkeen ensimmäistä kertaa. Juha pysyi hyvin mukana mutta henkinen ote kääntyi Visalle.

Kierrokselta 23 ei enää Juha ehtinyt aikarajassa maaliin ja Visasta tuli Suomen Satelliitin voittaja! Vihdoinkin puolen vuoden ja yhden viikon jälkeen!

Kiitos juoksijat, talkoolaiset ja kannustajat! Backyard yhteisö Suomessa on mahtava ja kiva olla siinä mukana. Oli kunnia järjestää Satelliittikilpailu.

Juha Seppälä